Dirigent

Tom Collier start zijn muzikale studies in de K. H. Sint-Cecilia te Jabbeke bij Eric Jonghmans en vervolgt deze in de Stedelijke Muziekacademie te Brugge, waar hij klarinet volgt bij Raymond Decock en Filip Demeyere. In 2001 start hij met ‘klarinet’ bij Eddy Vanoosthuyse in het Lemmensinstituut, behaalt eerste prijzen voor ‘notenleer’ en ‘geschreven harmonie’ en slaagt in 2006 met grote onderscheiding.

Tom werkt als docent muzikale opvoeding in het VTI Brugge. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van PLAY Events. Deze vzw initieert en organiseert verschillende projecten zoals PLAY4, Mini PLAY4 en Clarinets on Stage.

In 2019 behaalt Tom een grote onderscheiding Master compositie in het K. Conservatorium Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Hij volgt er schriftuur bij Alain Craens. Tom mocht de zilveren medaille PRIJS voor MUZIEK 2017 – provincie West-Vlaanderen ontvangen voor de solowerken Herfstkleuren (klarinet) en Iphis (contrafagot). In 2019 wordt Spirits voor symfonisch orkest geselecteerd en uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra.

Tom studeert momenteel orkestdirectie aan het Lemmensinstituut (LUCA) bij Ivan Meylemans. Daarnaast is hij als dirigent regelmatig te gast bij de voorbereiding van een concert of partiële repetities.