Muziekclub

Eerste stapjes

Jonge kinderen kunnen in de Muziekclub van de Congregatie hun allereerste samenspel leren, vanaf hun 2de jaar instrument aan de muziekschool. In de Muziekclub spelen ze uiteraard muziek, maar doen ze ook mee aan leuke spelletjes, knutselactiviteiten en uitstapjes, zoals in een echte kinderclub. 5 keer per jaar is er een spelactiviteit voor alle jongeren van de Congregatie en elk jaar gaan ze op muziekweekend.

Jeugdorkest

Na een beetje oefenen

Na 2 jaar Muziekclub gaan de kinderen door naar het Jeugdorkest. Een professionele dirigent leert ze, via leuke werkjes, de fijne kneepjes van het samenspel en bereidt ze op die manier voor op de harmonie. Het Jeugdorkest geeft enkele concerten per jaar en gaat ook regelmatig op muziekweekend. 5 keer per jaar is er een spelactiviteit voor alle jongeren van de Congregatie. Elk jaar gaan ze op muziekweekend.

Drumband

...

De drumband van de Congregatie gaat de harmonie steeds voor bij uitstappen maar geeft ook afzonderlijk optredens en taptoes. Onder leiding van instructeur Luc Vandeputte en tamboer-majoor Roel Maertens behaalde de drumband eind 2010 de eerste prijs in de eerste afdeling en werd daarmee kampioen in zijn categorie.

Harmonie

als je 't écht kan

Het harmonieorkest is het vlaggenschip van de Congregatie. De harmonie geeft jaarlijks 2 vaste concerten: het herfstconcert op 11 november en een lente- of themaconcert rond Pasen. Ze verzorgt regelmatig ook gastoptredens en neemt deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland.

Schuiven naar boven