Weekbode – Orkest in Nesten

Redactie KW

zaterdag 17 mei 2014 om 16u39

Izegemse Harmonie van de Congregatie zit opnieuw ‘in nesten’

zaterdag 17 mei 2014 om 16u39

Izegem – Op vrijdag 23 mei verwacht de Harmonie van de Congregatie heel wat jong volk in hun lokaal bij Zaal Nele.

 

Naar jaarlijkse traditie vindt ‘Orkest in Nesten’ opnieuw plaats. De muzikanten hopen op heel wat jong en fris talent.

“Zoals elk jaar proberen we opnieuw heel wat kinderen warm te maken om een instrument te bespelen. Er is de laatste jaren heel wat keuze voor de kinderen, maar muziekspelen is toch wel een hele mooie en sociale hobby”, vertelt Yves Martin van de Congregatie.

“De kinderen die zich geroepen voelen om eens langs te komen moeten zeker geen muzikale voorkennis hebben. Iedereen is meer dan welkom”, weet Yves. “De kinderen, onze nieuwe sterartiesten, worden om 17.30 uur verwacht en krijgen drie workshops voorgeschoteld. Die workshops worden in elkaar gestoken en gegeven door onze eigen jeugdige muzikanten. Na de workshops presenteren de deelnemers een heuse show om 18.45 uur. Alle ouders en grootouders zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken en vooral luisteren.”

“We verwachten iedereen om 17.30 uur aan Zaal Nele achter de Sint-Tillokerk. Na al dat musiceren zullen we waarschijnlijk honger hebben en dus zorgen we voor frietjes voor iedereen. Dat zal smullen worden. Afsluiten doen we rond 20.30 uur. Inschrijven kan nog tot dinsdag 20 mei door te bellen naar 0473 23 00 93 of door te mailen naar jeugd@congregatie.be.

(MV – foto FM)

Geef een reactie

Schuiven naar boven